11 πράγματα που θα ήθελε να σου πει ένας Σεφ

1.9K

1.Το instagram μπορεί να περιμένει, πρώτα τρώμε, μετά φωτογραφίζουμε. Άσε που ενδεχομένως θα στείλεις το φαγητό πίσω γιατί θα έχει κρυώσει.

2. Όταν η κουζίνα κλείνει στις 23:00 μην έρχεσαι 22:45, είναι απλά ασέβεια χωρίς μεν και αλλά.

3. Είσαι μάγειρας; Τι τέλειο! Πότε θα  μου μαγειρέψεις; ΠΟΤΕ!
Είσαι λογιστής; Θα μου κάνεις την φορολογική; Είσαι μηχανικός; Θα μου χτίσεις το καινούργιο μου σπίτι τζάμπα; Όχι ε;

4. Μην φτιάχνεις δικά σου μενού, δεν είναι πίτσα. Το ότι το επιδόρπιο έχει βατόμουρα στη γαρνιτούρα δεν σημαίνει ότι μπορείς να τα βάλεις στην σαλάτα.

5. Πιθανότατα να μην έχεις δυσανεξία στην λακτόζη και στη γλουτένη.

6. Αν έχεις κάποια αλλεργία να κάνεις τις ανάλογες ερωτήσεις πριν παραγγείλεις. Ο σερβιτόρος πιθανότατα θα ξέρει τι περιέχει το κάθε πιάτο και αν δεν ξέρει θα έρθει στην κουζίνα και θα ρωτήσει και θα ενημερώσει τον Σεφ / Μάγειρα.

7. Μην παραγγέλνεις το φιλέτο σου super well done, αν θέλεις κάτι καλοψημένο μπορείς να παραγγείλεις κοτόπουλο ή μια μερίδα πατάτες!

8. Η δουλειά μας δεν είναι χλιδάτη, τις περισσότερες φορές, οι κουζίνες μας, είναι μικρότερες από τις κουζίνες του Master Chef.

9. Όχι δεν μπορείς να αλλάξεις το κυρίως πιάτο ενώ έχεις ήδη φάει το ορεκτικό. Με το που έρχεται η παραγγελία στην κουζίνα εμείς έχουμε ήδη ετοιμάσει το επιδόρπιο!

10. Παρακολουθώντας εκπομπές μαγειρικής δεν γίνεσαι μάγειρας!

11. Όχι δεν μπορώ να μοιράσω το πιάτο που έχεις παραγγείλει στα δύο αλλά μπορώ ευχαρίστως να σας δώσω ένα έξτρα πιάτο για να το μοιραστείτε. Πρώτον είναι γυφτιά και δεύτερον οι μερίδες είναι έτσι φτιαγμένες από τον σεφ όχι μόνο για να χορταίνεις αλλά και για να είναι ευπαρουσίαστο. Άλλωστε θέλεις να βγάζεις φωτογραφίες για το insta.

 

Μπορείτε να εκτυπώσετε την παρακάτω εικόνα και να την κρεμάσετε στην κουζίνα σας 🙂

11 πράγματα που θα ήθελε να σου πει ένας Σεφ

11 πράγματα που θα ήθελε να σου πει ένας Σεφ
11 πράγματα που θα ήθελε να σου πει ένας Σεφ
Close
Cook & Write with .
Julian L. © Copyright 2016-2021. All rights reserved.
Close