Για μαγείρους, σεφ και επιχειρηματίες: Τρείς συμβουλές

1K

Τρεις συμβουλές για την covid αλλά και μετά-covid εποχή:

# 1 Μαγειρέψτε

Πειραματιστείτε, δοκιμάστε, παίξτε. Κάντε τα πράγματα που συνήθως δεν κάνετε. Φροντίστε τα αγαπημένα σας πρόσωπα, τον εαυτό σας ή τη γάτα σας. Απολαύστε το μαγείρεμα.

Δεν έχει σημασία τι μαγειρεύετε, διασκεδάστε.

Στην έντονη καθημερινή δουλειά ενός σεφ, η χαρά του μαγειρέματος χάνεται πολύ εύκολα. Τώρα είναι η ώρα να αναζωπυρώσετε την αγάπη για το μαγείρεμα. Μαγειρέψτε κάτι κλασικό, μαγειρέψτε κάτι εξωτικό. Δοκιμάστε κάτι νέο, κάντε κάτι που δεν έχετε κάνει εδώ και πολύ καιρό.

Φροντίστε τον εαυτό σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Μαγειρέψτε ό, τι σας αρέσει και απολαύστε.

# 2 Επανεξετάστε το μενού

Δεν θα υπάρξει ποτέ ξανά τόσο καλή στιγμή για να προσαρμόσετε τα μενού σας. Τώρα είναι η ώρα να κρίνουμε με ειλικρίνεια και χωρίς πίεση.

Θα θέλατε να δοκιμάσετε κάτι νέο ή να επισημάνετε κάτι που πρέπει να δοκιμαστεί; Οι τιμές εξακολουθούν να είναι σωστές; Υπάρχουν πιάτα στο μενού που απλά σημαίνουν υπερβολική δουλειά στην κουζίνα και επιβραδύνουν τη διαδικασία;

Αφιερώστε χρόνο για να κάνετε μια διεξοδική ανάλυση. Αξιολογήστε τα δεδομένα από το σύστημα ταμειακών μηχανών και κάντε μια ανάλυση κοστολογίου.

Προς το παρόν όλοι αναρωτιούνται πότε θα ανοίξει η αγορά. Αλλά το ζήτημα του πώς θα συνεχιστούν τα πράγματα είναι επίσης πολύ σημαντικό. Λάβετε υπόψη αυτό κατά την αναθεώρηση του μενού.

Πώς θα μπορούσαν να αλλάξουν οι συνθήκες στην κουζίνα; Αναμένονται αλλαγές στους επισκέπτες, την πληρότητα, τις τιμές των τροφίμων ή το προσωπικό;

Σκεφτείτε εάν η προσφορά στην κάρτα σας πληροί τις απαιτήσεις των πελατών και παραμείνετε ευέλικτοι, έχετε ένα σχέδιο Β στο τσεπάκι σας. Μια καλή επιλογή είναι να διαιρέσετε το μενού σε ενότητες προκειμένου να επεκτείνετε, να αλλάξετε ή να μειώσετε την προσφορά γρήγορα και με ευελιξία ή εάν είναι απαραίτητο, μειώστε τα φαγητά στο μενού.

# 3 Κοστολόγια

Οι υπολογισμοί δεν είναι ένα από τα αγαπημένα καθήκοντα για τους περισσότερους μάγειρες και στην έντονη καθημερινή ρουτίνα της κουζίνας δεν αναλύονται όλα τα κόστη σωστά. Ρεύμα, προσωπικό, ασφάλεια καθίστε και κάντε μια σωστή ανάλυση στο excel.

Βρισκόμαστε σε τρελούς καιρούς, σε μια ήδη τρελή δουλειά. Τα περιθώρια κέρδους στην γαστρονομία στην Ελλάδα ήταν μικρά πριν από Covid, οι ανακρίβειες στον υπολογισμό θα κάνουν ακόμα χειρότερη ζημιά στην επιχείρηση σας.

Οι παράγοντες αλλάζουν γρήγορα και οι υπολογισμοί πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο πρόσφατοι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι πολύ χρήσιμο να χρησιμοποιηθεί ο χρόνος τώρα για έναν ενδελεχή υπολογισμό του κόστους των αγαθών και να καταρτιστεί μια σωστά υπολογισμένη τιμολογιακή πολιτική. Αλλάξτε τώρα.

Τώρα είναι η ώρα να θέσουμε τα θεμέλια. Αξίζει να ρίξετε μια ματιά επίσης στην ψηφιοποίηση της επιχείρησης σας.

Με το σωστό λογισμικό, οι υπολογισμοί για την κουζίνα μπορούν να απλοποιηθούν σημαντικά και εάν μπορούν να εμπλακούν οι προμηθευτές, οι τιμές των προϊόντων μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά αυτόματα.  Η εισαγωγή ενός τέτοιου συστήματος απαιτεί αρκετή προεργασία αλλά αξίζει τον κόπο – και θα μπορούσε να κάνει μια αποφασιστική διαφορά στο μέλλον

Close
Cook & Write with .
Julian L. © Copyright 2016-2021. All rights reserved.
Close