Σύντομη γνωριμία με μερικούς τύπους BBQ Smoker

2.7K

Τι τύποι BBQ Grill και Smoker υπάρχουν;

Ο πιο γνωστός έχει τη μορφή τρένου! Λέγεται και offset smoker

 • Τα τελευταία χρόνια είναι η αγαπημένη μου μορφή για BBQ.
  Έχει στα πλάγια την εστία φωτιάς και χάρη στους νόμους της θερμοδυναμικής, η θερμότητα ρέει πάντοτε από τα σώματα με υψηλότερη θερμοκρασία προς τα σώματα με χαμηλότερη θερμοκρασία, έτσι η προς ψήσιμο πρώτη ύλη θα ψηθεί έμμεσα χωρίς επαφή με την φωτιά.
  Ο smoker με πλάγιο καυστήρα προϋποθέτει λίγη εμπειρία και την προσοχή σου αν θελήσεις να ψήσεις ένα pulled pork για 16 ώρες.
Offset BBQ smoker της εταιρίας CharBroil
Offset BBQ smoker της εταιρίας CharBroil

Ο δεύτερος είναι σε μορφή καμπάνας – ψησταριά με καπάκι, σε σχήμα κατσαρόλας

Το πιο κλασσικό μοντέλο της εταιρίας Weber Grills
Το πιο κλασσικό μοντέλο της εταιρίας Weber Grills BBQ Smoker
 • Τους ξέρετε, τα νέα μοντέλα έρχονται φυσικά και με θήκες για smoking και είναι ικανά ακόμα και για να ψήσεις μια πίτσα πάνω σε πέτρα.

 

 Ο τρίτος είναι ο BBQ Watersmoker

 • Μία πολύ καλή και φτηνή λύση για τον αρχάριο στο BBQ και ακριβώς αυτόν επέλεξα για να σας παρουσιάσω. Αγόρασα εσκεμμένα την πιο φτηνή επιλογή που είχε το Amazon στην τιμή των 29,90 € ώστε ο καθένας αν θέλει να μπορεί χωρίς μεγάλα έξοδα να ακολουθήσει τις συνταγές μου (αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι με τους άλλους BBQ Smokers δεν μπορείτε να ακολουθήσετε τις συνταγές!!!)
 • Ο Watersmoker έφτασε φυσικά σε κομμάτια.. περίμενα η ποιότητα να ήταν χειρότερη αλλά εξεπλάγην πολύ ευχάριστα. Τον συναρμολόγησα χωρίς κανένα πρόβλημα και αποτελείται πλέον από 3 σταθερά κομμάτια.
Watersmoker, BBQ Smoker,
Εδώ βλέπουμε την βάση και την σχάρα πάνω στην οποία θα μπουν τα κάρβουνα. Συστήνω να ανοίξετε 4 τρύπες στην λεκάνη για καλύτερη κυκλοφορία του αέρα.
 • Την βάση όπου μπαίνουν τα κάρβουνα, το ξύλο για το κάπνισμα και οι υποδοχές για την λεκάνη του νερού η οποία μας επιτρέπει να ψήνουμε έμμεσα και επίσης ενυδατώνει το προς ψήσιμο υλικό και βοηθά ώστε η θερμοκρασία να μένει σταθερή στο βαρέλι

BBQ Watersmoker καπνιστής
Αν θέλουμε μπορούμε να ψήσουμε και παραδοσιακά χρησιμοποιώντας μόνο την σχάρα χωρίς την λεκάνη για το νερό.
 • Το δεύτερο κομμάτι με την σχάρα στην οποία θα καπνίζουμε – ψήνουμε τα κρέατα μας και το πορτάκι για να συμπληρώνουμε νερό όταν χρειάζεται

BBQ Watersmoker
Το δεύτερο επίπεδο κούμπωσε μια χαρά. βλέπουμε την λεκάνη για το νερό που θα κρατήσει τα κρέατα μας πάντα ζουμερά. Ένα ακόμα πλεονέκτημα αυτής της τεχνικής είναι η εύκολη ρύθμιση της θερμοκρασίας.
BBQ Watersmoker, smoker, καπνιστής
Το δεύτερο επίπεδο με τη σχάρα στην οποία θα ψήνονται και θα καπνίζονται τα κρέατα μας.
 • Το καπάκι με το θερμόμετρο και τον ρυθμιστή αέρα – καμινάδα

BBQ
Ο ρυθμιστής αέρα εξαιρετικά χρήσιμος για να ελέγξουμε την θερμοκρασία κατά την πολύωρη διαδικασία του καπνίσματος.
Watersmoker, smoker-barrel
Ο Watersmoker συναρμολογημένος. Οι πόρτες είναι τρομερά εύχρηστες. Είτε για να γεμίσουμε νερό είτε για να προσθέσουμε κάρβουνα.
Close
Cook & Write with .
Julian L. © Copyright 2016-2021. All rights reserved.
Close