Είσαι σίγουρος ότι θέλεις να γίνεις μάγειρας;

3.1K

8  πράγματα που σκέφτομαι όταν μου λέει κάποιος ότι θέλει να γίνει μάγειρας:

 

  1. Όχι, δεν θελεις να γίνεις μάγειρας. Δεν έχεις ιδέα πόση δουλειά εμπεριέχει μια ημέρα στην κουζίνα. Μου λες ότι όλοι οι φίλοι σου λατρεύουν το φαγητό σου, μπράβο σου, και εγώ κάποτε έφτιαχνα σπιτάκια με λέγκο αλλά δεν νομίζω να γινόμουνα καλός αρχιτέκτονας.
  2. Όχι, δεν θέλεις να γίνεις μάγειρας. Δεν έχεις ιδέα από τις ώρες εργασίας. 6 μήνες χωρίς ρεπό πως σου φαίνεται; Σκλαβιά; Καλώς ήλθες. Εντάξει πλέον σε ένα αξιοπρεπές εστιατόριο θα έχεις τουλάχιστον μια ημέρα ρεπό αλλά δεν θα είναι ποτέ Σάββατο.
  3. Όχι, δε θέλεις να γίνεις μάγειρας. Η Ελλάδα δεν είναι και γαστρονομική μέκκα στην εποχή της κρίσης. Ποτέ δεν ήταν η γαστρονομική μέκκα εδώ που τα λέμε.. Το Βέλγιο με ίδιο πληθυσμό περίπου έχει πάνω από 10 εστιατόρια με αστέρια michelin και 2-3 με 3 αστέρια, λίγο άστοχος ο παραλληλισμός αλλά you get my drift.
  4. Όχι, δεν θέλεις να γίνεις μάγειρας. Παρόλο που φοράς άσπρα, τα ωραία άσπρα στο 5 λέπτο στην κουζίνα θα έχουν γίνει μπέζ/σκατί. Καλή όρεξη όταν θα καθαρίζεις την λίγδα από το αποροφητήρα για πρώτη φορά, μετά την δέκτατη θα ξέρεις ακριβώς τι είδος λάδι είναι, αν καταφέρεις να αντέξεις. Εδώ που τα λέμε ακόμα και σεφ να γίνεις, πάλι θα έχεις τουλάχιστον 10 ώρες ορθοστασία και να σου πρήζουν τα παπάρια για καινούργια μενού και προτάσεις για γάμους και δεν έχει τέλος!
  5. Όχι, δεν θέλεις να γίνεις μάγειρας. Ο Πυθαγόρας έλεγε ότι ο κόσμος δομείται θεμελιακά από τέσσερα βασικά στοιχεία. Από αυτά, τις αλληλεπιδράσεις και τις αναμείξεις τους οικοδομούνται όλα τα υλικά και άϋλα, ορατά και αόρατα αντικείμενα του Σύμπαντος. Τα τέσσερα στοιχεία έχουν τα εξής ονόματα: η Φωτιά ο Αέρας το Νερό η Γη και σαν μάγειρας θα πρέπει να κατέχεις και τα τέσσερα! Μπορείς; Βασικά πίπες γράφω για τον πυθαγορα αλλά πιθανότατα να το πίστεψες. Η ουσία είναι ότι βασικά ναι, θα πρέπει να γνωρίζεις όλες αυτές τις ιδιότητες αυτών των στοιχείων!
  6. Όχι, δεν θέλεις να γίνεις μάγειρας. Δεν θα γίνεις διάσημος, καλός ναι, διάσημος δύσκολα.
  7. Όχι, δεν θέλεις να γίνεις μάγειρας. Η δουλειά μας είναι από τις πιο αγχώδεις και στρεσογόνες στον εργασιακό τομέα. Όσο αναβαίνεις κατηγορία ανεβαίνουν οι απαιτήσεις από όλους, πελάτες, αφεντικά, σεφ, συνεργάτες, στο 1 αστέρι μισελέν είσαι κάπου στο επίπεδο τις Ίντερ, καλά είναι, σε εστιατόριο με 3 αστέρια ακόμα και ο λαντζίερης είναι καλύτερος μάγειρας από εσένα που μόλις ξεκίνησες να δουλεύεις εκεί.
  8. Όχι, δεν θέλεις να γίνεις μάγειρας αν η μέλλουσα γυναίκα σου είναι υπάλληλος με λογικές ώρες εργασίας χωρίς κατανόηση για το είδος της δουλειάς σου. Έχω δει άπειρους γάμους να διαλύονται μετά από 2-3 χρόνια.

 

Είσαι σίγουρος ότι θέλεις να γίνεις μάγειρας;

Close
Cook & Write with .
Julian L. © Copyright 2016-2021. All rights reserved.
Close