Χταπόδι Sous Vide

3K

Αν μισώ κάτι όταν βρίσκομαι δίπλα στη θάλασσα σε ένα τσιπουράδικο, είναι όταν μου φέρνουν χταπόδι ψητό και είναι λάστιχο. Οκτώ στις δέκα φορές που θα παραγγείλω χταπόδι θα είναι λάστιχο. Θα μου πεις, είσαι μαζόχας σταμάτα να το παραγγέλνεις. Πριτς, συνήθως είναι ένα από τα κριτήρια που θέτω σε ένα καλό τσιπουράδικο. Εξαιρετικό χταπόδι.

Η συνταγή είναι για τους οκτώ που δεν καταφέρνουν να με ικανοποιήσουν, είναι εξαιρετικά απλή και σου δίνει πάντα το ίδιο καλό αποτέλεσμα. Σε πολυσύχναστα παραθαλάσσια εστιατόριο λύνει χέρια.

Στα Υλικά:

ΠοσότηταΥλικά
8 πλοκάμια (δηλαδή περίπου 1kg)Χταπόδι
20gΑλάτι
20gΕλαιόλαδο
4 κλωναράκιαΦρέσκο θυμάρι
2 κλωναράκιαΦρέσκο δεντρολίβανο
2gΔαφνόφυλλα
1gΣπόροι κόλιανδρου
1gΣπόροι κύμινου
2Κόκκινες πιπεριες τσίλι ή 5 g Μπουκοβο

Εκτέλεση:

Ξεπλένουμε καλά το χταπόδι. Στη συνέχεια βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπώλ και ανακατεύουμε ώστε να μαριναριστούν όλα τα πλοκάμια ομοιόμορφα. Μεταφέρουμε τα πλοκάμια και την μαρινάδα σε μια σακούλα βακουμαρίσματος και βακιουμαρούμε στο 100%. Ρυθμίζουμε την θερμοκρασία του νερού του sous vide στους 77°C και αφήνουμε τα πλοκάμια για 5 ώρες στο νερό. Μετά το πέρας των 5 ωρών μπορούμε να αποθηκεύσουμε τα χταπόδια για μετέπειτα χρήση κρυώνοντας την σακούλα σε παγωμένο νερό. Κάθε φορά που έρχεται παραγγελία μπορούμε να του δώσουμε λίγο χρώμα σε πολύ καυτή ψησταριά ή τηγάνι με ελάχιστο λάδι.

Στην εικόνα κάτω εχω φτιάξει το χταπόδι με κρουτόν και σπανάκι.

Close
Cook & Write with .
Julian L. © Copyright 2016-2021. All rights reserved.
Close