Δημιουργία συνταγών, η δουλειά μου και μια συνταγή για sour cream

2.4K

Όπως μπορεί να διαβάσει κανείς στο about me, δεν είμαι πια μάγειρας αλλά τεχνολόγος τροφίμων. Με το που αποφοίτησα από την σχολή έπιασα δουλειά σαν Product Developer, δηλαδή δημιουργός προϊόντων σε μια ανερχόμενη εταιρία παραγωγής έτοιμων φαγητών.

Η δουλειά μου; Να δημιουργώ καινούργιες συνταγές για την αγορά κάθε μήνα. Δύο, τρία ή ακόμα καλύτερα τέσσερα προϊόντα. Σε αυτή την περίπτωση έχεις δύο επιλογές, να αντιγράψεις ή να φτιάξεις κάτι το οποίο φαινομενικά δεν υπάρχει στην αγορά.

Αρκετές φορές έρχονται πολυεθνικές εταιρίες έτσι για πλάκα και σου ζητάνε να φτιάξεις την σάλτσα τους. Να την αντιγράψεις δηλαδή. Κανένα πρόβλημα αδερφέ! Θα σου φτιάξω την σάλτσα που θέλεις. Πάντα ήμουνα πολύ καλός στο copycat. Από την τρίτη Γυμνασίου υπέγραφα τα δικαιολογητικά απουσίας μόνος μου. Οι γονείς μου ήταν περήφανοι για τον γιό τους! Δεν έκανε ποτέ απουσίες!  🤟

Στο θέμα όμως, ήρθε εταιρία τεράστια και μας ζήτησε να φτιάξουμε την sour cream την τάδε. Την δικιά τους.

Το αφεντικό με έβαλε να κάνω και 50 διαφορετικές εκδοχές. Δεν μπορούσε να γίνει ίδια για τον πολύ απλό λόγο, η εταιρία μας δεν είχε την τεχνολογία. Start up ήταν με μικρό κεφάλαιο.

Τέλος πάντων, έφτιαξα ίσα με 30 δείγματα για την τελική δοκιμή και ανάμεσα σε όλες έφτιαξα την συνταγή που ακολουθεί. Δοκιμάσανε και τις 30 εκδοχές, έφαγαν 2 κιλά ψωμί. Βαθμολογούσαν. Εκεί ανάμεσα ήταν και η πιο ακριβή συνταγή. Ήταν η καλύτερη! Έχει τέλεια αναλογία λιπαρά και οξέα. Δεν έχει λεμόνι. Τέλεια υφή.

Ήταν η πιο ακριβή.

Sour Cream – Ξινή κρέμα – Ξινόκρεμα

Μια διαφορετική συνταγή από τις άλλες για ξινή κρέμα ή sour cream ή ξινόκρεμα
Χρόνος προετοιμασίας 7 minutes
Συνολικός χρόνος παρασκευής 7 minutes

Υλικά

  • 300 g Τυρί Philadephia
  • 300 g Quark
  • 300 g Γιαούρτι να μην είναι στραγγιστό
  • 3 g Αλάτι
  • 1 g Λευκό πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής

  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε έναν κάδο μιας κουζινομηχανής και χτυπάμε για 3 λεπτά σε γρήγορη ταχύτητα.
  • Έτοιμο
Συγγραφέας: cook
Είδος πιάτου: Συνοδευτικά
Κουζίνα: American, BBQ, Διεθνής
Λέξη κλειδί : sour cream, ξινή κρέμα, ξινόκρεμα
Close
Cook & Write with .
Julian L. © Copyright 2016-2021. All rights reserved.
Close