Η καλύτερη συνταγή για Caesars dressing στο σύμπαν

2.5K

Caesars Salad, σίζαρς σαλατα, σκέτο, μια σίζαρς. Τόσα ονόματα για μια τόσο γαμάτη και απλή σαλάτα. Είναι νομίζω από τις μόνες σαλάτες, μαζί με την Greek salad, που είναι τόσο διάσημη σε όλo τον κόσμο. Την σερβίρει και η κουτσή Μαρία, αλλά μόνο μια στις 100 θα είναι πραγματικά καλή σαλάτα.

Τα υλικά της σαλάτας είναι pretty straight forward, χρειάζεσαι ένα καλό φρέσκο μαρούλι, κοτόπουλο, παρμεζάνα, κρουτόν και dressing. ΤΕΛΟΣ. Δεν είναι πυρηνική φυσική. Έλα μου ντε όμως που ακόμα και μάγειροι όπως ο Λουκάκος ή ο Πετρετζίκης, που κανονικά δίνουν σχετικά καλές συνταγές στο κοινό τους, εδώ πραγματικά κάνουν χάλια δουλειά. Ο Λουκάκος στην συνταγή εδώ https://www.youtube.com/watch?v=aKpSlArMBjM&feature=emb_title μου χτυπάει το αυγό σε bain marie λες και θα φτιάξει ολλανδέζα, γιατί λέει ότι τα φοβάται τα αυγά. Κύριε Λουκάκο, αν τα φοβάσαι, πάρε παστεριωμένα σε κουτί. Άσε που δεν ζούμε στο 1980, η παραγωγή αυγών έχει υψηλά στάνταρ υγιεινής. Ο Πετρετζίκης  εδώ https://www.youtube.com/watch?v=hR6W-eQs8_0  από την άλλη φτιάχνει dressing με έτοιμη μαγιονέζα, νταξ για την νοικοκυρά η οποία είναι το target group, δεκτό. Από τον κύριο Λουκάκο δεν το περίμενα όμως!

Εγώ, όπως λέει και ο τίτλος άλλωστε, θα σας δώσω την καλύτερη συνταγή του σύμπαντος. Πάμε στα υλικά:

ΥλικάΠοσότητα
Φιλέτο αντζούγιας σε λάδι12 φιλέτα
Σκόρδο4 σκελίδες
Κρόκος αυγού200g
Αλάτι16g
Πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο5g
Χυμός λεμόνι φρεσκοστυμμένος250g
Σπορέλαιο200g
Καρυδέλαιο (Wallnut oil)50g
Λάδι από τις αντζούγιες30g
Σπόροι σιναπιούΠροαιρετικά 1 κουταλιά του γλυκού
Παρασκευή:

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ, αν δεν, τότε θα σας κόψει.

Πρώτα θα βάλετε όλα τα λάδια, σπορέλαιο, καρυδέλαιο και το λάδι από τις αντζούγιες σε ένα δοχείο γιατί θα τα χρειαστούμε μετά. Έπειτα στον κάδο της κουζινομηχανής με μαχαίρι βάζουμε το σκόρδο, τα φιλέτα αντζούγιας και τα λιώνουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κρόκο και χαμηλώνουμε σε μεσαία ταχύτητα. Προσθέτουμε το λεμόνι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στη συνέχεια και αφού έχει ανακατευτεί ο κρόκος με όλα τα υλικά, θα ξεκινήσουμε να ρίχνουμε το μείγμα λαδιών στην αρχή λίγο λίγο και στη συνέχεια με συνεχόμενη ροή. Αν τα υλικά έχουν θερμοκρασία δωματίου δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα και δεν θα σας κόψει ποτέ. Χαμηλώνουμε ξανά την ταχύτητα της κουζινομηχανής και προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι ανάλογα. Λίγη προσοχή γιατί συνήθως αρκεί η αλμύρα της αντζούγιας. Προαιρετικά προσθέτουμε λίγους σιναπόσπορους.

Δοκιμάστε, είναι η καλύτερη συνταγή για Caesars dressing σε όλο το σύμπαν. Σε άλλο άρθρο θα ασχοληθούμε με το γιατί είναι τόσο γαμάτη σαλάτα… Βλέπε UMAMI!

Vegetable salad on white ceramic plate
Close
Cook & Write with .
Julian L. © Copyright 2016-2021. All rights reserved.
Close